Metode de ingrijire

Alegerea metodei de intretinere optime

Alegerea metodei corecte de curatare si intretinere poate prelungi viata, calitatea textilelor si a articolelor de imbracaminte favorite. Nu toate textilele sunt colorate in mod egal. Chiar daca metodele de colorare si tehnica folosita s-au imbunatatit de-a lungul timpului, anumite probleme pot aparea. Mai jos sunt cateva recomandari de care puteti tine cont.

Etichetele

Fiecare producator are obligatia sa ataseze o eticheta la produsul finit cu recomandari privind curatarea si intretinerea articolelor de imbracaminte/produselor textile. Aceste etichete sunt menite sa ofere informatii atat utilizatorului casnic cat si profesionistilor despre cele mai bune metode de intretinere a tesaturilor. Metoda optima de a determina procedura de intretinere este testarea, insa nu exista totdeauna timpul sau dispozitia pentru aceasta.

Mai jos sunt cateva recomandari pentru a va asigura de textura si calitatea culorii tesaturilor dvs., in cazul in care le curatati acasa:

 • Intotdeauna cititi si urmati instructiunile de pe etichete
 • Protejati tesaturile albe si pe cele colorate de expunerea excesiva la soare
 • Cand aveti dubii, intrebati-ne care este cea mai buna metoda de curatare pentru articolul respectiv.

Folosirea unei metode de îngrijire care nu este menționată pe etichetă

In cazul in care folositi o metodă de îngrijire la întâmplare, există riscuri. Noi recomandăm intotdeauna folosirea unor metode alternative pe baza cunoștințelor, aptitudinilor noastre sau pe baza tipurilor de murdarie sau de pete de pe obiectele de îmbrăcăminte. Intotdeauna puteți solicita aplicarea unei metode diferite. Suntem atenți la toate opțiunile dvs. și, in functie de acestea, vă oferim cea mai buna solutie pentru problema dvs. In cazul in care recomandarea noastra difera de optiunea dvs. si va sunt prezentate riscurile care apar, va solicităm o declarație de asumare a răspunderii din partea dumneavoastră.

Dacă nu există nici o etichetă

Toate articolele de îmbrăcăminte au etichete cu instrucțiuni de îngrijire. O astfel de etichetă ar trebui inmânată si in cazul cumpărarii tesăturilor din care vor fi confecționate articole de îmbrăcăminte. Înlăturarea etichetelor atrage după sine un anumit risc deoarece instrucțiunile de îngrijire sau avertismentele nu mai există.

Ce se întâmplă atunci când apare o problemă chiar dacă instrucțiunile de îngrijire au fost urmate cu atenție?

In cazul in care urmati cu atenție instrucțiunile de îngrijire iar obiectul de îmbrăcăminte curatat acasa este distrus iremediabil va recomadam sa returnati obiectul de îmbrăcăminte comercianutului de la care l-ați cumpărat.

 

Totul despre camasi

Nu vei avea niciodată o a doua șansă să faceți o bună primă impresie. O cămașă proaspăt spălată și bine călcată este un lucru esențial.

Noi spălăm cu succes sute de cămăși în fiecare zi. Si suntem foarte buni în ceea ce facem. Indiferent dacă ați cumpărat cămășile dumneavoastră dintr-un magazin, sau sunt confecționate pe comandă, scumpe sau ieftine, problemele pe care le identificăm și le discutăm în aceste randuri sunt cele cu care ne întâlnim din când în când.

Nu mai pot purta cămașa mea favorită. Studiile arata ca durata medie de viață a unei cămăși este de 35 – 50 spălări, sau aproximativ doi ani. Insa aceste date pot fluctua în funcție de abrazivitatea substanțelor de curățare folosite, de tensiunea la care este supusă cămașa în timpul purtării, de conținutul fibrei și de modul în care este construită cămașa. Uneori aceste lucruri fac ca ea să nu mai poată fi purtată.

Este o cămașă nou-nouță și culoarea s-a curs peste tot. Probabil că ați făcut ceva greșit când ați curățat-o. Regulile privind etichetele de îngrijire indica că toate componentele unui articol de îmbrăcăminte trebuie să reziste procedurilor de îngrijire recomandate. Dacă una sau mai multe culori dintr-o cămașă multicoloră nu sunt rezistente la spălare, curgerea sau mixarea culorilor poate apărea indiferent dacă o spălați dumneavoastră acasă sau o curățăm pentru dumneavoastră. Curgerea semnificativă a culorilor este o greșeală a producătorului și trebuie returnată vânzătorului de la care ați cumpărat-o.

Gulerul și manșetele sunt pline de cute. Sifonarea sau materialul în exces la gulere sau manșete sunt adesea rezultatul lăsării unei marje prea mari la tăierea materialului. Noi nu putem remedia această situație. Responsabilitatea producătorului este de a folosi o interfeța care sa fie compatibila cu țesătura cămășii.

Ce s-a întîmplat cu dungile cămășii mele? La o primă vedere poate părea că s-au pierdut culorile, datorita inalbitorului, totuși la o examinare mai atentă se poate observa că lipsesc unele dungi colorate, rămânând o bucată mai mare de material care nu a fost colorat. Motivul este ca liniile colorate au fost vopsite folosind o vopsea pe bază de sulf sau care intră în reacție cu fibrele din țesătură care se degradează în urma unor spălări repetate. Pe măsură ce cămașa se apropie de limita duratei de viață estimată, dungile colorate pur și simplu dispar în urma spălării.

De ce sunt petele de la subraț încă acolo? Deteriorarile cele mai evidente din zona subrațului sunt datorate modului în care sunt purtate de către consumatori. Transpirația, dacă rămâne pe material o perioadă mai îndelungată, va păta materialul și va slăbi rezistența țesăturii. Clorura de aluminiu, un ingredient principal al deodorantelor antiperspirante slăbeste, de asemenea, rezistența țesăturilor în zonele de subraț. Spălarea frecventă după purtare poate reduce riscul unor astfel de distrugeri.

Substanțele alcaline – produsele de curățare, pasta de dinți, săpunul, detergenții, șampoanele, și produsele pentru îngrijirea pielii pot provoca de asemena probleme care nu devin evidente decat dupa o perioada de depozitare sau daca articolul a fost expus la căldură în timpul procesului de curățare.

Sarea – transpirația, băuturile răcoritoare și alimentele, medicamentele, chiar praful de pe stradă sau petele de ploaie sau zăpadă pot avea ca rezultat decolorarea țesăturilor de lână.

Produsele pentru păr – soluțiile pentru ondularea permanentă sau alte produse de îngrijire a părului pot avea ca rezultat modificarea culorilor. Acest tip de pete sunt ușor de recunoscut prin localizarea lor la nivelul gâtului, umerilor sau spatelui pe articolul de îmbrăcăminte.

Iată ce facem noi

Incercăm să înlăturăm petele folosind practici profesionale. Totuși, nu toate petele pot fi înlăturate în ciuda celor mai bune eforturi depuse. Aceasta înseamnă de obicei că:

 • petele sunt foarte vechi, oxidate și pătrunse în profunzimea materialului
 • delicatețea materialului limitează eforturile noastre de înlăturare
 • vopseaua materialului este solubilă – aceasta înseamnă că vom înlătura și vopseaua odată cu pata

Cu cât ne oferiti mai multe informații și cu cât ajungeti mai repede cu articolul respectiv la noi, cu atât sunt mai mari șansele ca noi să eliminăm petele respective.

Pătarea hainelor

Nu, sifonul nu înlătură toate petele …

Indiferent că este un obiect de îmbrăcăminte nou, unul care este purtat cu grijă, unul la care țineți foarte mult, oricine urăște atunci când apare o pată pe hainele sale. Noi înțelegem acest lucru și facem tot ceea ce ne stă în putere să facem ca aceste pete să dispară. Uneori acest lucru este ușor – uneori nu. Avantajul nostru consta in experienta practica.

Înlăturarea cu succes a petelor depinde în mare măsură de natura petei, de tipul de țesătură, de cât de intensă este culoarea folosită la vopsire. Unele țesături și vopsele nu vor rezista la folosirea unor agenți de înlăturare a petelor sau a unor substanțe de curățare. Unele pete, ca cele de cerneală și vopsele uscate, spre exemplu, se pot dovedi imposibil de înlaturat.

Substanțe miracol de înlăturare a petelor – care garantează că înlătură orice fel de pată – nu prea există.

Ajutați-ne ca să vă ajutăm

Aduceți obiectul de îmbrăcăminte pătat cât mai curând posibil pentru a preveni stabilizarea petei.

Arătați-ne locul unde se află pata (vezi așa zisele „pete invizibile”) și spuneți-ne ce proceduri de înlăturare a petelor ați încercat înainte de a vă adresa nouă pentru a ne cere ajutorul.

Nu puneți la păstrare un obiect de îmbrăcăminte pentru sezonul următor fără a îl fi curățat mai întâi. Perioada de depozitare va accentua petele aparent invizibile sau acestea vor atrage insecte care produc pagube

Nu călcați rufele cu pete pe ele. Călcarea hainelor murdare va face ca petele să se fixeze mai bine și va face ca petele să se fixeze și mai adânc în țesătură. Nu este bine.

Dacă trebuie să faceți ceva înainte de a îl aduce la noi

Nu frecați niciodată o pata. Tamponați zona pătată. Aceasta poate ajuta la îndepărtarea substanței care pătează evitând în același timp deteriorarea țesăturii.

Camasa nu era pătată atunci când am adus-o

Unele pete provocate de băuturi răcoritoare, alimente sau substanțe uleioase pot să nu fie vizibile înainte de uscare. Dar mai târziu, prin expunerea la căldură sau cu simpla trecere a timpului, va apărea o pată gălbuie sau maronie. Acesta este rezultatul final al procesului de oxidare sau de caramelizare a zahărului sau agenților îndulcitori. Reprezintă același proces prin care merele curățate devin maronii după expunerea la aer.

Dacă nu știm despre ea, nu putem face nimic, așa că spuneți-ne dacă ați vărsat ceva pe haina dumneavoastră.

Albul devine gălbui

Această problemă apare atunci când țesăturile albe sau pastel încep să se îngălbenească. Atunci când se produce acest lucru, o cercetare fugară poate revela un defect datorat producătorului în ceea ce privește agentul de albire optică sau fluoresecentă aplicat pe țesătură. Atunci când acest agent începe să se descompună ca rezultat al expunerii la lumină, la gazele din atmosferă sau la soluțiile de spălare sau curățare uscată, rezultă îngălbenirea. Problema nu poate fi corectată și poate fi doar prevenită de producător folosind soluții de strălucire stabile.

Surse de decolorare datorate consumatorilor

Transpirația – uleiurile de corp, antiperspirantele, sau transpirația lăsată un timp îndelungat pe obiectele de îmbrăcăminte din mătase sau lână vor slăbi țesătura. Hainele îmbibate cu transpirație spălate frecvent poate duce la atenuarea apariției unei astfel de probleme.

Acizii – transpirația, deodorantele, soluțiile antiperspirante sau chiar produsele natural organice, sucul de fructe sau soluțiile pentru păr pot provoca o schimbare sau o pierdere a culorii împreună cu slăbirea țesăturii.

Alcoolul – parfumul, apa de colonie, substantele de revigorare a pielii, soluțiile după ras, fixativele pentru păr și băuturile răcoritoare pentru adulți pot provoca pete permanente sau pierderea culorii.

Înălbitorii – înălbitorii domestici, produsele de îngrijirea părului, dezinfectanții, loțiunile pentru piele, pasta de dinți cu agenți înălbitori, produsele de birou și alte asemenea obiecte pot avea ca rezultat o pierdere a culorii sau o slăbire a țesăturii în funcție de vopsea și de țesătură.

Si ALBUL este o culoare.

Marea majoritate a clientilor nostri cred ca albul nu este o culoare. Pentru un alb stralucitor, unele materiale sunt tratate cu inalbitori pentru a capata o tenta alba pura si stralucire.

Unii agenti de inalbire sunt instabili si pot pierde din abilitatea de albire cand sunt expusi la soare sau lumina artificiala. Imbatranirea naturala, oxidarea si expunerea la conditii atmosferice sunt cele mai comune cauze ale ingalbenirii materialelor. Efectele imbatranirii materialului, oxidarii si alte circumstante pot fi cateodata reversibile datorita proceselor de curatare preofesionale folosind inalbitori optici.

 

Articole vestimentare din piele naturala si piele intoarsa

Hainele din piele arata bine, iar tu arati bine purtandu-le. Pentru a ramane astfel, curatati-le in fiecare an. In cazul in care se pateaza pielea, este recomandat sa o aduceti la noi. Nu incercati sa indepartati singur petele.

Cateva recomandari ca hainele din piele sa arate impecabil intre purtari.

 • Purtati o esarfa pentru a proteja zona gulerului de petele de transpiratie si grasime.
 • In cazul in care se uda, permiteti articolelor din piele sa se usuce natural, la aer, ferite de surse de caldura
 • Cand nu purtati haina de piele, depozitati-o intr-un spatiu ventilat si racoros
 • Nu pastrati niciodata hainele din piele in saci din plastic.

Profesionistii nostrii, care au o exerienta practica larga si variata vor obtine cele mai bune rezultate pentru dvs. Va recomandam sa tineti seama de urmatoarele remarci cand aduceti o haina de piele la curatat:

 • Bucati de piele de la diferite animale sunt folosite la confectionarea unei singur articol de imbracaminte
 • In urma curatatii pot deveni vizibile imperfectiunile naturale ale materialului ca urmele de vene sau cicatricile. Aceste impersectiuni sunt acoperite inainte de comercializare.
 • Adeziv de calitate inferioara.
 • Schimbarea culorii. In timp hainel din piele naturala pot prezenta pete decolorate. Expunera prelungita la lumina sau gazele atmosferice poate determina vopseausa sa oxideze.

Pentru prelungirea vietii si mentinerea calitatii pielii hainelor dvs. apelati la serviciile profesionistilor nostri.

 

Mituri si realitate

Adevărul despre curățarea uscată

Datoria noastra este sa mentinem hainele dvs. in cea mai buna stare. Totuși, în mod continuu apar în mass media informații eronate. Iată câteva dintre cele mai frecvente aspecte de informare greșită.

Mit – curățarea uscată face ca hainele dumneavoastră să pară uzate. Este bine să nu le curățați foarte frecvent.

Realitate – vizite regulate la magazinele noastre fac ca obiectele dumneavoastră de îmbrăcăminte să pară proaspete și extind durata lor de purtare.

Urmele și petele care nu sunt îndepărate în urma unui tratament adecvat oxidează, se stabilizează și devin permanente. Noi suntem pregătiți și echipați să facem față petelor și dacă cineva poate să le îndepărteze, aceia suntem noi.

Nu călcați zonele cu pete sau murdare încercând să le scoateți. Călcarea hainelor murdare nu face decât ca murdăria să pătrundă și mai mult în țesătură. Nu este bine.

Nu puneți niciodată la păstrare un obiect de îmbrăcăminte cu o pată pe el. Petele contin zahăr iar orice cantitate, cat de mica din orice aliment sunt o gustare delicioasa pentru insecte. Aceasta pot duce la apariția unor găuri in țesături. De asemenea, depozitarea îmbrăcămintei intre anotimpuri cu pete pe ea duce la decolorarea sau oxidarea zonei pătate.

Curățarea uscată va înlătura urmele de transpirație și de ulei de corp. Acesta este un lucru bun deoarece aceste două elemente contribuie la apariția petelor și la degradarea țesăturii – și în cele din urmă va da naștere și unui miros neplăcut dacă sunt lăsate netratate.

Mit – stabilirea de prețuri discriminatorii pentru femei

Realitate – prețurile se bazează pe costurile noastre pentru desfășurarea activității, indiferent de gen, rasă, culoare, religie, stare civilă, vârstă, naționalitate, origine sau orientare sexuală a persoanei care deține sau care poartă obeictul de îmbrăcăminte.

Mit – toate petele pot fi înlăturate

Realitate – nu, nu se poate.

Indiferent că este vorba de un obiect nou de îmbrăcăminte, unul la care țineți foarte mult, unul care este bine purtat, toți urâm când vărsăm ceva pe hainele noastre. Noi înțelegem acest lucru, și întodeauna vom face tot ce ne stă în putere să facem ca acest accident să dispară. Uneori acest lucru este foarte ușor – alteori nu. În ambele cazuri, noi avem experiența profesională să facem acest lucru.

Înlăturarea cu succes a petelor depinde în mare măsură de natura petei, de tipul țesăturii și de calitatea vopselii folosite. Unele țesături și vopseluri nu rezistă pur și simplu unui proces de curătare sau unor agenți de înlăturare a petelor. Unele pete, precum cele de cerneală sau vopseluri uscate, spre exemplu, sunt imposibil de îndepărtat.

Mit – etichetele cu instrucțiuni de îngrijire sunt întotdeauna corecte.

Realitate – nu. Majoritatea producătorilor nu testează niciodată obiectele de îmbrăcăminte înainte de a atașa eticheta.

Înțelegerea și urmarea instrucțiunilor de pe etichetă este aproape întotdeauna o artă – care necesită o combinație de cunoaștere a simbolurilor pentru îngrijire, instrucțiuni și experiență practică.

Regulile privind etichetele cu instrucțiuni de îngrijire nu cer testarea înainte de atașarea pe un obiect de îmbrăcăminte a etichetelor cu instrucțiuni – ele cer doar ca producătorul să aibă o baza solida pentru instrucțiunile lor de îngrijire. Noi încercăm întotdeauna sp atragem atenția consumatorilor noștri dinainte de apariția unei potențiale probleme.

Mit – paguba este greșeala dumneavoastră deoarece haina era bună când am adus-o.

Realitate – noi tindem spre efectuarea unor operațiuni fără erori, dar greșeli pot apărea totuși. Atunci când greșim, ne îndreptăm greșeala.

Statisticile Laboratorului pentru Analiza Textilelor (SLAT) demonstrează că majoritatea copleșitoare a problemelor sunt rezultatul unor instrucțiuni de îngrijire neadecvate sau unor greșeli care nu sunt ușor vizibile. Uneori noi ne bazăm pe SLAT pentru stabilirea responsabilității pentru o anumită greșeală.

Indiferent unde lucrați, mediul înconjurător impune purtarea unor haine obișnuite sau tradiționale și noi știm că modul în care arătați chiar contează. Acesta este unul din motivele pentru care noi lucrăm în beneficiul dumneavoastră și pentru tot ceea ce purtați.

 


peliculas de comedia